Om grythyttan


Idag har jag rest ner till Örebro för konferens och vi började med ett studiebesök på Grythyttan som hör till Örebro universitet. Svenska paviljongen från världsutställningen i Sevilla 1992 fick Carl-Jan mr. Grythyttan Granqvist efter att ha tagit på sig att laga maten till den svenska delegationen på plats (eller hela, jag kanske hörde fel. Många människor iallafall)

Örtträdgård sedd genom deras utekök.

De har norra Europas största bibliotek för kokböcker och bland annat världens äldsta kokbok. 

Vi fick en föreläsning i livsmedelshygien av en professor och det var intressant och välbehövligt även om jag nu vill tvätta händerna en gång i minuten och bete mig som Jack Nicholson i livet från den ljusa sidan. Vi åt middag i kalastorget och efter maten fick vi oss lite historier berättare av självaste Carl-Jan. Väldigt mycket som anknöt till det jag lyssnade på i fredags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s