Om blå lagunen 


Idag var sista dagen på vår resa och istället för att bara bli resdag åkte vi förbi Blå lagunen. Det är ett ”geotermiskt spa”, helt enkelt naturliga varma källor mitt i ett kargt landskap av lavasten. Det är mineralerna i vattnet som gör det turkosblått. Runt om är det lavasten med saltavlagringar som blivit alldeles mjuka. Det finns lermasker att prova både gratis och att köpa, vi testade den som ingick i priset med silica (kisel?) och den var härlig. Vattnet är ungefär 38-40 grader men det växlar lite beroende på hur man rör sig runt i bassängen.

De håller just nu på att bygga ut runtomkring

Det finns en lite relaxavdelning inomhus att slappa och titta ut. Tyvärr hade inte alla fönster vindrutetorkare (men vissa!)

Blå lagunen ligger precis på väg ut mot Keflavik där den internationella flygplatsen är, så många stannar till några timmar på väg till eller direkt från flyget. Flera resebolag har det upplägget så det var enkelt att boka, det är samma som flygbussen liksom. Det tar nästan en timme från Reykjavik och vi blev upplockade på hotellet, sedan var det 25 minuter kvar till flygplatsen efter badet. Vi hade tre timmar och det var fullt tillräckligt, bussarna går en gång i timmen så det anpassar man själv utifrån önskemål och flygtider. Kan varmt (!) rekommendera att passa på besöka det! Speciellt i samband med flyget, det behöver faktiskt inte en hel dag som kan läggas på andra utflykter.

En reaktion till “Om blå lagunen 

  • Jag gillar Blå Lagunen, även om det är lite turistigt. Sist vi var där var det kallt och ruggigt, så det gällde att stanna med kroppen under vattenytan 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s