Om test av Salming löpsko


Igårkväll när jag skulle springa åkte jag till Gammliaskogen, har längtat efter skog och elljusspår men det har bara blivit strandpromenaden. Den är så nära till hands och sagolikt vacker en sommarkväll men jag gillar att varva med backar. 

Så döm om min förvåning när jag lufsar upp för den branta påfartsbacken och kommer upp och möts av en affär! En pop up-store, Salming som inte har någon butik i stan som var på turné. 

Jag är ett stort fan av att få testspringa dojor i riktig miljö och fick prova det i alperna också, då med Salomon. Sedan ungefär dess har jag blivit betydligt mer skonörd och har också provat mer. Förr varvade jag asics och ibland Nike, ett par nya vartannat år ungefär och hade samma till allt. Vilket såklart funkar utmärkt! Men om man gillar skor, gillar olika terräng och ens fötter tenderar få skavanker då är det bra byta lite. Det jag också lärde mig i alperna på löparveckan var att även löpare kan matcha kläder och skor. Det har jag aldrig tänkt på för det är ju asics som bestämmer färgen på årets sko liksom, och jag har ibland köpt något plagg som matchar det året men då kan en ju ge sig tusan på att de inte matchar nästa säsong. En alternativ lösning till detta är ju förstås mycket kläder också.

Nåväl, tillbaka till igår och Salming testrun. Jag bytte in mina inov8 som jag har som mockasiner på mjukt elljusspår mot ett par Salming elements.


Jag flyttade i mina sulor, lätt byta ut, och drog iväg (först jag fick fylla i mina kontaktuppgifter så jag inte skulle dra iväg för gott, han visste uppenbarligen inte hur mycket jag älskar mina egna skor) Kände direkt att de satt skönt ovh jag fick ett bra löpsteg, jag ”kom upp” insteget. Jag sprang vad som tydligen kallas ”almenäsintervaller”, 10x1min och det var riktigt härligt att dundra på med bra grepp. Jag sprang 3,1km-rundan med avstick på stigar både för själens skull och för att testa skorna. Så, en liten utvärdering:

  • Greppet: bra! Fullt tillräckligt för de stigar jag springer på. Betydligt mer dubb än mins inov8, mer likt Salomon s-lab.
  • Passform: sköna! Rymliga i framfoten men satt bra. 
  • Storlek: små i storleken! Så värt att få prova.
  • Lätta: inte superlätta. Men ganska. Kändes rejäla och ändå väldigt lätta.
  • Känsla: jag har sprungit i skor med mer barfotakänsla vilket väl är det som brukar kallas löpkänsla, men de var långtifrån ”vanliga” skors stumhet. 
  • Underlag: relativt hårt elljusspår och lätt tekniska stigar funkar perfekt. Säkert mer tekniska stigar också men de har fler skor för det. Asfalt? Nej. För mycket dubb.
  • Snygga? Ja! Passar ju till allt.
  • Pris: 1300 vilket är vad bra löpskor koster, faktiskt ganska billigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s