Om blåsväder

DSC_8395 (2)

Naturens krafter alltså. Den här bilden är sedan i helgen då det blåste på ganska friskt, dock något förstärkt av sandhögarna på parkeringen på grund av att de höll på fixa till marken. Skulle inte tackat nej till att bo där uppe i en koja, så mycket blåste det inte!

Ikväll däremot i Umeå blåser det så att det bara är att hålla sig inne. Björkarna utanför vajar närmare och närmare fönstret och jag som tänkt ta en löptur men gruvade lite fick pusta ut och inse att det går inte, det blåser faktiskt för mycket. Force Majeur.

Tycker ändå det är häftigt med naturens krafter, längtar ut till skog och mark, hav och sjö och framförallt fjäll just nu. Att få avbryta målning på grund av regnstänk, att få vakna mitt i natten av smatter mot plåttak, att komma in i värmen efter att ha cyklat i motvind, att tokdricka saft för solen värmer så mycket, att leta en fläktande klippa fri från mygg…

I helgen blir det förhoppningsvis någon typ av utflykt! Planering pågår… över en kopp te med blåsten vinandes utanför fönstret.

2 reaktioner till “Om blåsväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s