Om filmtips

  Jag har sett ovanligt mycket film i sommar, en kombination av att vädret bjudit upp till innemys fler kvällar än vanligt och så har jag varit själv ganska mycket. Jag har sett två ganska nya filmer och det var när andra valde, så därför tänkte jag ge er några tips på sevärdheter som ingen annan kommer tipsa om just nu (kategori: konsten att vända otrendig till fingertopskänsla). 

Livet runt 35 fransk feelgood. Om tre väninnor runt just 35-årsstrecket. Karriär, barn, man, singel, pissiga dejter, otrogna män, vänskap. Väldigt mysig!

När hjärtat blir varmt ung man med författardröm åker till Toscana. Livsklokheter, kärlek och vackra vyer. Både idyllen av författaryrket och Toscana får sig en härlig boost. 

Höstlegender denna klassiker. Familjeöde, makalösa vyer, kärlek, vänskap, familj och ja alla känslor på en och samma gång. En sån där film som biter sig fast långt inne i en. 

Och de två nya filmerna:

The theory about everything dokumentär/biografi om Stephen Hawkings. Vilken människa! Universumforskaren med ALS som levt på övertid och löst riktiga världsproblem i över femtio år. 

Unbroken inte vilken amerikansk krigshistoria som helst utan hjälten är OS-löparen Louie Zamperini. 

3 reaktioner till “Om filmtips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s