Om Yasuragi, japanskt SPA på Hasseludden

IMG_0053.JPGJag har spenderat en helg med mina barndomsvänner på Japanskt SPA, vi har tassat runt i frottétofflor och bomullskimono. Vi har firat att vi fyllt 30 år i år och checkade in för övernattning och middag. Bad, varma källor både inomhus och utomhus med utsikt, bastu av olika slag och japansk tvagning med träbalja. Faktiskt ganska likt när jag badar bastu i stugan.
Maten var fantastisk, fyra rätters middag med spännande smaker. Nog var det rätt mycket folk men de lyckades avskärma och på något vis rymdes alla hela tiden utan att det kändes alltför trångt. Jag gick på massage och två pass, tidigt imorse var jag på yoga i utomhusbastu en halvtimme, enkla rörelser men grymt svettigt. Avslutades med dopp i 12-gradig pool utanför. Jag mötte upp de andra för frukost och efter det gick vi på Do-in, en slags självmassage för att öka energiflöden i kroppen. Österländsk tradition men som ändå känns att det passar in i logiskt västerländskt tänkande med blodcirkulation. En alldeles underbar paus och vi har inte haft med mobilerna utan bara umgåtts med varandra. Verkligen efterlängtat och välbehövligt och jag hoppas det inte dröjer tills vi är fyrtio innan nästa gång! IMG_0047.JPGIMG_0048.JPGIMG_0055.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s