Om mitt drömhus

exteriörNär jag var liten fantiserade och ritade jag ofta mitt drömhus. Jag har många teckningar kvar och jag minns hur jag kunde sitta länge och fundera och tänka ut. Jag har inte tänkt så mycket på att jag valt ett yrke där jag får hålla på med hus dagarna i ända, och jag fantiserar inte särskilt mycket om något hus just nu. Kanske just för att jag håller på med det om dagarna och har det rätt bra i min tvåa mitt i stan där jag inte behöver bil och har gångavstånd till park och cykelavstånd till en kolonilott.
Men en vacker dag vill jag ha hus, och det slår mig så mycket bra verktyg det finns online. Bara sedan jag renoverade köket för tre år sedan är det betydligt bättre, då hade jag inte tålamod med de köksdesignverktyg som fanns utan ritade upp det själv, eftersom att jag kan. Har man inte vana att rita är det förstås svårare.

Nu finns hustillverkarnas kataloger som allt annat på nätet och många har även onlineverktyg. Trivselhus har ett koncept som heter movehome och det onlineverktyget är enkelt och överskådligt. Mindre knapptryckningar än en del andra jag testat och även om man såklart inte kan få peta i varenda detalj så är det otroligt bra att se vad som är kostnadsdrivande och att få se bilder snabbt. Trycker man till exempel på ”svart tak” så ändras bilden direkt till svart tak.

Jag klickade mig fram till en gul villa med lite gammaldags intryck och fick jag chansen att göra om köket skulle det faktiskt bli nästan precis som jag har i min lägenhet. Att bygga sitt drömhus är förstås något annat i verkligheten än att göra det på internet, i ett bygge är det flera tusen beslut som ska tas, någon ska betala och någon ska utföra jobbet, men drömma får man göra hur mycket man vill!

planlösning kök

Inlägget är ett samarbete med Trivselhus & move home 

 

En reaktion till “Om mitt drömhus

  • Jag ritade oxå alltid hus, inredningar och rumsfördelningar när jag var liten och dagdrömmer fortfarande mycket om det. När jag ser ett hus tänker jag alltid på att så skulle man kunna göra eller så. Intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s