Om årets snöprognos

Rönnbär. FOTO: LEIF R JANSSON / SCANPIXFoto: Leif R Jansson/Scanpix

Nu är hösten här, det är vantar på morgonen som gäller och cykellyse om kvällarna. Jag har börjat längta efter skidsäsongen och håller tummar och tår att den blir bättre än förra året. Så hur blir då årets vinter? Bondepraktikan går på rönnbär, och det är fler än jag som funderar på hur det ligger till. Är det mycket rönnbär = mycket snö? Eller är det talesättet att träden kan inte bära stor vikt två gånger samma år? Slängde ut frågan på instagram och har fått svar att det kommer bli kallt, lite snö och så svar på tal. En forskare på Umeå universitet har undersökt i sju år och har inte hittat något samband enligt P4 Västerbotten. Han uppmanar dock allmänheten till att fortsätta göra observationer och föra statistik år från år hur det blev. Jag ställer upp! Här kommer min första hypotes som rönnbärs- och snöforskare:

Årets snöprognos för Umeå:

IMG_8994.JPGOch årets snöprognos för Ammarnäs: Rönnbär snö Ammarnäs

En reaktion till “Om årets snöprognos

  • Hehe, jag har också tänkt på skidor idag. Det ligger i luften, minst sagt. (jag cyklade till jobbet och när jag sedan ställde mig i duschen riktigt brände det i låren – sådär som när man åkt skidor och förfryst sig lätt och tinar upp igen – kopplingen var given!)

    Jag hoppas som vanligt på ytterst lite snö i Stockholm – sådär så det bara är en litet täcke som ljusar upp – och massamassa i Dalarna som jag kan njuta av där uppe hos mina föräldrar. Bra så. 🙂

    Och mycket i alperna förresten. Om jag kommer dit i år. Efter kvällens blogginlägg känns det som ett måste. Suget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s