Om att stötta kungsleden

I helgen åker jag upp till mina älskade fjäll igen. Det var längesen nu och jag har sett framför mig midnattssol och härliga löpturer, vädret ser dock ut att bli snöblandat regn och kanske minusgrader. Men det blir också något att minnas.
Det är en fantastisk vandringsled, det är inget snack om (kategori: partisk, men jag lovar)
Stugorna är helt fantastiska, det finns alltid plats för alla, matlagningsmöjligheter, försäljning av nödvändigheter, hundrum eller hundstugor, självförsörjning av ved och alltid trevliga stugvärdar. IMG_2938
Aigert öppnar på fredag så kanske blir det jag som hänger på låset i år. Om inte annat kommer jag gå dit senare i sommar.
Men det är inte gratis även om man lätt kan tro det. STF håller efter, reparerar, servar och har stugvärdar för att vi alla ska kunna vandra. Nu ber de om hjälp, och skaffar faddrar för varje meter från Abisko till Hemavan.
kungsleden Ammarnäs HemavanIMG_2777
I snart 100 år har människor vandrat Kungsleden. Från Abisko i norr till Hemavan i söder, 425 km genom storslagen fjällvärld. Men tiden har satt sina spår – STFs stugor behöver renoveras och utvecklas. De statliga pengarna för själva leden räcker inte till. Vi på STF vill att hela vår fantastiska fjällvärld ska vara tillgänglig – även i framtiden. Därför startar vi Stötta Kungsleden, en insamlingskampanj där du kan vara med och bidra. För 25 kronor kan du bli fadder till en bit av Kungsleden. Vare sig det är en meter eller hundra. För ditt bidrag kan vi sedan måla, laga och fixa. Allt från vindskydd, en ny bastu eller fjällets fräschaste utedass.
Dass kungsleden Ammarnäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s