Om att blogga varje dag i 100 dagar – #blogg100

Jag var skeptisk, men så tittade jag in och läste på lite på min kloka vän Ingers blogg, jag tänkte att om hon hakar på då har det förmodligen ett rätt bra syfte. Jag märkte snabbt också att de som delade sina inlägg taggade med #blogg100 på twitter inte var de traditionella ”bloggarna”, för att använda ett uttryck som låter fördomsfullt men som är ett faktum enligt Annakarin Nybergs forskning, dvs. mer eller mindre unga kvinnor med ett innehåll som i största grad kännetecknas av mode, fotografering, vardag/dagbok, inredning och annat relativt ”lätt” och ytligt.

Min skepcis berodde också mycket på att jag tränar mig på att säga nej till allt möjligt och framförallt att inte skapa måsten i onödan. Jag är expert på att tycka det är roligt anta utmaningar och haka på saker, fullfölja är däremot inte alltid min starka sida och ofta gör jag det också utan att ens ha velat från början. Verkar det dumt? Ja, det tycker jag med. Det är därför jag försöker att sluta.

Anledningen visade sig dock vara rätt bra, “Det sägs att det är de första 100 dagarna som avgör hur bra en chef eller ledare har lyckats och kommer att lyckas i framtiden. Det som sätter avtryck helt enkelt. Jag är dock ingen ny president eller partiledare. Jag är blott en skribent som försöker hålla liv i en blogg, men från och med idag ska jag blogga här på Bisonblog varje dag i 100 dagar i rad. Det är i alla fall mitt mål.Mikrobloggandet och statusuppdateringarna avlöser varandra i en strid ström. Är bloggandet på dekis? Är de längre inläggen och analyserna bortglömda till förmån för korta och snärtiga oneliners med kommentarer om samtiden?” 

Initiativtagaren bisonblog visade också på tydligt resultat förra året. Bättre texter, ”kortare tid i pipen –  från idé till ett inlägg” och fler besökare vore önskvärt för min del. Bloggen får inte bli ett måste men jag tycker det är ohyggligt kul och jag vill utveckla mitt skrivande och självklart är det roligare skriva om det är fler som läser.

Jag har missat några dagar men so be it, det vore som att låta bli sluta med chips om man bestämt sig för det som nyårslöfte bara för att man åt upp resterna till Ivanhoe på nyårsdagen. Kort och gott: jag är på!

övriga som är med och egen anmälan hittas HÄR

En reaktion till “Om att blogga varje dag i 100 dagar – #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s