Om konsten att packa en resväska

Jag fick en jätterolig bok med allehanda tips när jag fyllde år, bland annat hur man packar en resväska. När Karin Wallén föreläste på reseskrivarkursen berättade hon om och läste samtidigt ur en krönika om att hon ofta blir inkallad som packningsexpert. Kontentan var att det är inte den vana resenären som har passet på rätt ställen eller ser sval och chic ut på flygplatsen utan snarare tvärtom. Det är vi som packar i sista sekunden, inte hittar passet, åker i ”reskläder” och liksom inte riktigt tar det på allvar.Visst kan jag knepen med att rulla kläder men tror ni jag gör det? Försöker tänka att då har jag chans på att få ner ännu lite till på väg hem om jag som vanligt skulle hitta nån loppis…

Nu är det så att jag ska på en liten, ganska lång, weekend med jobb och utbildning över helgen. Det är nätverkande internt och externt om hållbar samhällsbyggnad och Västerbotten på grand. Samt en instruktörsutbildning i BodyPump på helgen. Kul ska det bli!

Ikväll var packarkvällen, har börjat försöka vara ute i god tid. På plussidan hamnar att det var bra med en extra dag eftersom det alltid ingår tvätt när jag ska packa och att det alltid ingår minst ett dygns gruvande för att sortera när jag tvättar.. Jag har nämligen lärt mig att ta med favorit- och vardagskläderna, det ska vara jag när jag är både borta och hemma. Dessutom ska jag alltså ha med mig träningskläder och den senaste tidens frekvensen av träning är totalt inverterad frekvensen av tvättande.

På minus hamnar att jag finner mig själv helt utan driv att skriva en packlista (kategori: förvånande) för allt jag ännu inte lagt i resväskan, vilket trots allt är det mesta. Snart är dock allt tvättat och torkat och jag känner mig nästan färdigpackad och undrar varför jag var ute i så god tid, det är ju inte imorgon jag ska åka. Jag kan därmed intyga att imorgon, alternativt torsdagmorgon, kommer jag slänga i resten och hälften kommer jag inte använda och hälften kommer bli kvar hemma. Nåväl, just det har ingen dött av.

En reaktion till “Om konsten att packa en resväska

  • Haha som sagt kusin jag känner igen mig! Det är jag och du ett nötskal det där! Tror därmed att det är något som ligger i släkten! Det som jag vet vissa gör är att ta med sig ett ”praktiskt” resestrykjärn (hur praktiskt det är samt hur stor plats det egentligen tar av ens väska går dock att diskutera).

    Grattis än en gång till Body Pump instruktörsutbildningen! Jag ska komma och bli som en urvriden disktrasa jag med! 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s