Sommarfika

 

Pajmuffins. Som muffins OCH smulpaj. Beslutsångest överflödig.

Blev så sugen på att baka igår och började fantisera om muffins, smulpaj, bär… Så visade det sig i min finfina bok att man inte behöver välja. Fantastiskt. Som Joey i vänner, muffins – gooood, smulpaj – goooood. Pajmuffins – what’s not to like?!

Hämtat ur Leila – a piece of cake, vanligt muffinsrecept (men hon har rivet citronskal i vilket faktiskt är en hit) och smulpajs-smul på. Valfria bär i. Hallon och blåbär blev queen så att säga. Min personliga touch blev kanel.

Kan det bli somrigare än så här? Som gjort för att frysa in och ta fram eller ta med på sommarfika!

Hela receptet:

Klassiskt muffinsrecept
100 gr smör
2 dl (havre)mjölk (ni vet det blir godare bakverk med havre!?)
skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Till pajmuffinsen
ca 500 g bär (tror även äpple skulle vara riktigt gott!)

Crumble
75 gr kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 175/200 grader (beroende på storlek). Smält smöret och tillsätt havremjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Rör ner bären. Placera 12/6 muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Gör nu crumble – Tärna smöret och nyp ihop med övriga ingredienser. Strö på toppen av muffinsen –  Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

3 reaktioner till “Sommarfika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s