Att vara Fristående hudvårdskonsult, i 3 år

Jag har en slags födelsedag idag.Mitt företag har.

Det är precis tre år sedan jag just hade kommit hem från 3,5 månader i sydamerika, slut på pengar och med en hy på bättringsvägen men långt ifrån bra, lite lätt längtan efter svenska rutiner, vatten och hygienstandard samt en lågkonjuktur som hette duga och gjorde att inga byggföretag i hela Sverige verkade behöva praktikanter.

Så ja tackade ja till erbjudandet om att själv bli fristående hudvårdskonsult för Mary Kay, och det har jag inte ångrat en enda gång sedan dess.

Jag kan rapa klyschor i evigheter, som för mig är självklara, borde vara uppenbara och som kan verka för bra för att va sanna.

Först och främst älskar jag ju produkterna. Min hy klarar inte något annat (och tro mig att jag har provat!) och med tanke på hur den då och då mår så är det skönt att veta att jag i tre år (även innan, men lite mer sporadiskt) använt precis samma produkter, haft precis samma rutin och kan lägga till eller ta bort en produkt för att se en skillnad. Och om jag följer rutinen har jag toppenhy i perioder, och bryter det då ut utslag, acne eller blir torr då kan jag vara helt säker på att det är något annat – att jag sovit för dåligt, stressar, har en infektion i kroppen eller något annat. Inte någongång under de här tre åren har en hudterapeut sagt till mig att jag behöver använda andra produkter när jag varit på ansiktsbehandling. För ja, det går jag på ändå, det är avkopplande och en extra lyxkur för huden. Ni vet som att det räcker ju att tvätta håret och oavsett hur bra produkter eller rutin man har för det så kan det vara en hit att gå till frissan då och då.

Jag får välja arbetstider, arbetsperioder  helt själv. Har stor nytta av att lära mig kundkontakter, nätverkande, försäljning och merförsäljning, coachning och annat även i mitt dagliga arbete som konsult i byggbranschen. Jag väljer vilka jag vill jobba med och jag kan välja att utbilda andra vilket är utvecklande för mig själv. Tack vare att jag utbildar andra och kan ge andra möjligheten att starta eget, utan att varken hon eller jag tar någon risk, gör att jag fått möjligheten att vara ambassadör för kvinnors företagande. Det nätverket har gett mig otroligt mycket bra kontakter, inspiration, föreläsningar m.m.

Produkterna passar mig också därför att de är så mycket forskning bakom, att allt är allergitestat och att ingenting i något led är testat på djur. Skulle aldrig någonsin sälja något annat, inte heller använda själv.

Företaget passar mig extra bra också för att en del av vinsten går till Great Andoh International School, unicef, bröstcancerforskning och stöd till/mot våld i hemmet för utsatta kvinnor och barn.

Och i takt med att mitt företag lever vidare så hjälper jag andra kvinnor att starta sina och bidrar till att Västerbotten är det län med högst tillväxt bland företag drivna av kvinnor.

Win-win-win-win-win………………win.

En reaktion till “Att vara Fristående hudvårdskonsult, i 3 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s