Norrlandsbilden

Igår la jag upp en bild i en tävling på Norrmejerier – Norrlandsbilden. Och faktiskt ligger den rätt bra till. ”Vad är Norrland för dig” eller ”Vad är det bästa med Norrland enligt dig?”

Och det blev ett ganska självklart val av bild, dessutom lite förknippad med mjölk. Den plats där jag vuxit upp, utsikten från stugan över hagen där kossorna gick och smaskade allt utom smörblommor med skällkons lugnande klinkande, där de la ut förrädiska koblajor man kunde råka springa barfota i, och på kvällarna följde vi med morfar ut och ropade ”KOOOOEEEEN” och föste hem dem med små käppar han täljt åt oss. Tillbaka i lagårn var även mormor på plats och det var dags för mjölkning. Passade man sig inte kunde man få en stråle rakt på sig från han som mjölkade med glimten i ögat. Dag ut och dag in. Och mjölka själva gjorde vi också. Sen in med alltihop till separatorn, göra ost, grädde, smör etc. Det är mina barndoms somrar.

Så till den här altanen återvänder jag ständigt, för att bara sitta och titta ut över den hagen och vidare över raningarna där vi slåttrade hö till de här korna. Som här med en kopp kaffe. (eller mjölk. Ironin att jag vuxit upp så och nu inte ens kan dricka mjölk är ju nästan i sig värt en vinst.)

Kan inte tänka mig en bild som skulle passa bättre på ett mjölkpaket faktiskt, hoppas bara isåfall att Norrmejerier levererar till himleln eller att de har internet där, förstår ni hur glad moffe skulle bli?

De sålde aldrig till Norrmejerier, vi drack upp allting själva och mommes kaffeost var vida känd och eftertraktad, men moffe var starkt drivande i frågan om kemiskt gödsel och sånt är även för mig självklart så naturligtvis är min bild placerad på ett paket ekologiskt mjölk. Finns inget annat.

Så gå gärna in och rösta HÄR! går bara rösta en gång per dator, men går alltså gilla från flera om man har både på  jobbet, hemma etc.

5 reaktioner till “Norrlandsbilden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s