Fallas i Valencia

Tisdag klev jag upp tidigare än jag någonsin gjort sedan jag anlände till Barcelona. Bussen till Valencia skulle gå kl. 8 prick och vi hade fått mejl som påminde att vara punktliga. Så vi åkte kvart över nio. Vi är i Spanien. Glöm aldrig det. Och vi åkte med busschaufför som spelade discomusik som han sjöng i mikrofonen till medan han körde…. Det resulterade dock att han inte kunde köra så fort så det var alltid en tröst. Dock tog det 2 timmar längre att komma fram så vi missade de första fyrverkerierna på dan, men de var ändå mest för ljudet så det gjorde inte så mkt.

Fallas är jättestora papier-macher figurer som grupper/organisationer/kompisgäng jobbar med under stor del av året och som sedan ställs ut på torg och det är en stor gatufest med parader, musik och fyrverkerier. Till sist korar man en vinnare och sedan eldar man upp alltihop.

Vi åkte dit över en dag och en natt och tittade på dem, åt den berömda Valencianska paellan (med hare ….)  tittade på fyrverkerier och dansade på gatorna till kl. 5 på morgonen då bussen gick tillbaka hem.

    

    
Fallas!! Och de tre brittiskorna vi åkte med: Dana, Carol och Amy

   
Blomsterparad med deltagare i ALLA åldrar i typiska Valencianska dräkter….

      
som ledde till detta "helgon" dit alla gav sina blommor. Jag, Erika och Anni


Genom staden Valencia har en flod flutit men är numera uttorkad och omgjord till en park, superläckert!

   

Arkitekten/Konstruktören/Skulptören Santiago Calatrava (Turning Torso) kommer från Valencia och har byggt upp ett helt område med Calatrava-vita fantastiska byggnader som kallas "City of Arts and Science". Aningens mindervärdeskomplex för Johanna "Civilingenjör Arkitektur" Westberg…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s