Om Cabo Roig – Spaniens vackraste kuststräcka? 

  Vi är i Cabo Roig utanför Alicante som sägs vara den vackraste stranden i Spanien. Det är nog någon på turistkontoret härifrån som sagt det men det ligger en hel del i det faktiskt. Vi bor i ett radhusområde nära stranden och det finns affär och bageri supernära, väldigt mycket olika typer av restauranger och barer. Det enda märkliga är att ”strippen” med restauranger ligger längs med en jättestor motorväg men utbudet är mer än tillräckligt. Åt andra sidan, mot havet till, går en fantastiskt fin strandpromenad av någon rödbrun sten (som jag utgår har något med namnet att göra, typ ”kap röd” på valencianska) och man ser ända till Torrevieja. 

Jag startade gårdagen med efterlängtad yoga på terassen, några sprang längs strandpromenaden och sen åt vi frukost på terassen. Sedan var det dags för efterlängtade stranden, så härligt att bada i havet! Det är superskön temperatur i vattnet, varmt i solen som väntat. Ingen bränd än så länge och gårdagen avslutades med en lång stunds häng på terassen med en drink och lite oliver och sedan en fin argentinskt köttbit på strippen. 

  Doften från alla blommor är magisk!  Äkta solhälsning strandpromenaden 

2 reaktioner till “Om Cabo Roig – Spaniens vackraste kuststräcka? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s