Om fotografering

dreamcatcher johannaFoto: Bodil Johansson

Just nu handlar mycket om foto. Både idag och imorgon har jag fotografering i egenskap av instruktör och till viss del träningsnörd. Och ikväll har jag varit på fotokurs och det är perfekt nivå för mig. Man får fråga precis vad som helst om vilken knapp som helst, och hur många gånger man vill om vilken som var vilken av bländaren och slutaren. Och om högre siffra är större eller mindre…. Toppen.

Jag insåg både imorse i studion och ikväll att jag har rätt mycket nytta av alla gånger Bodil fotat mig, jag minns ungefär vad hon brukar be mig göra, vrida huvudet, knep för att få leendet avslappnat m.m Det innebar dels rekordsnabbt resultat för bilden imorse och ikväll när vi gick igenom vår hemläxa – porträtt av okänd människa – insåg jag att många av tricken har jag redan hört och gjort, bara på fel sida kameran.

Och för övrigt tar foto ganska mycket fokus från mina tankar på det stundande vasaloppet, Jag låter det vara så. Önskar det gick ställa in hjärnan manuellt men det är som att den hamnat på autofokus…

13 reaktioner till “Om fotografering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s