Den här och massa andra fina bilder cirkulerat runt senaste dagarna och ändå har jag inte riktigt tagit in det. Det är alltså fettisdag IDAG. Och jag får inte vara med.
Jag är väldans glad att jag själv, sjukvården och en homeopat tillsammans till slut kom fram till vad jag mår bäst av att vara utan: mjölkprotein. Har inte ångrat det en sekund, och det går verkligen hur bra som helst. Kan äta/laga/byta ut i stort sett vad som helst, men det finns en del saker. Och det går verkligen inte att fuska, isåfall skulle jag gärna göra det.
Så idag blir det skygglappar och jag uppmanar alla i min omgivning att äta en eller två jättegoda semlor åt mig. Med ganska hårt vispad grädde, knappt nån mandelmassa alls (japp, karva ut den bara, i med mer grädde!) och massa florsocker på locket. (ät det INTE först) . Inget simmande i mjölktallrik heller, bara svart kaffe till, gärna i termos utomhus.

Psst… Till fler som jag: Här följer några tips:
- SelectedSeven har utbud som är helt mjölkfritt. Bara godsaker, mest choklad.
- Beach2012 – man blir inte smalare eller mer vältränad av att äta en semla (det är kanske inte så farligt heller en gång per år. Men vi måste ju få muntra upp oss)
- Man får inte hjärt- eller kärlsjukdomar av att hoppa över.
- Det är bara drygt ett halvår till kanelbullens dag – och då är havremjölksbullarna godast!
- Man kan ha en trevlig vårvinterdag iallafall. Hitta känslan.


Vi gjorde semlor med Carlshamn luftig visp härom veckan och det var kalas! Inget du provat?
Tack för tips! Nope, inget jag provat. Är lite skeptisk till alla substitut… smakar inte lika…är det på havre?
Jag äter alltid semlor – helt mjölkfria 🙂 kan t o m göras utan från hel- och halvfabrikat. Köpesbullar, köpesmandelmassa (blandas m havremjölk + semmelbullesmulor)och mjölkfri visp. Mums. Här vankas ditos i kväll iaf 🙂
men mjölkfria, är den på havre eller soja?
bara tycker de är så hm…. inte goda. Det är ju grädden som är godast! =(
Jag ska ta mitt fulla ansvar i dag!
Men jag använder den finlandssvenska termen ”fastlagsbulle” En finlandssvensk semla är inte lika god.
haha ok, då tycker jag du ska ta en fastlagsbulle! =)
Om man inte gillar de mjölkfria gräddvarianterna är det inte lätt med en semla… men o andra sidan finns ju massor med goda kakor man kan äta i stället. Gör en egen god kaka och gör den till din egen ”semla” som du kan njuta av istället. Jag gjorde ett år, små tårtor, som typ de gröna prinsessbakelserna till en liten kille som var mjölkallergiker… gissa om de andra blev avis… alla ville ha hans lilla bakelse och så plötsligt blev allt hur enkelt som helst att vara mjölkallergiker för en liten kille 😉 Skapa en egen liten tradition.. Stor kram till dig på fettisdan 🙂
Ja min mamma har varit där, tror man betalar 200:- eller nåt sånt.. fast dom håller sig i typ 2 veckor, lite skillnad från dom man köper på typ ica 😉
Haha, det var du som fick mig att komma på att det var semmeldagen i tisdags (genom din facebooklänk)! Dock åt jag faktiskt en samla för dig strax där på, för tjejerna bjöd på dessa under utbildningen! Kram