Den svenska drömmen

Wonna I de Jong pratade om att vi behöver förebilder som trotsar jantelagen i Sverige. Det håller jag med om. Sen var hon inne på att skapa ”en svensk dröm”, och riktigt så långt har väl inte jag kommit i tankarna. Men väldigt intressant och inspirerande att lyssna på.

De tre kvinnor som var nominerade med hjälp av nätverket av ambassadörer för kvinnors företagande fick en stund på scenen med moderator Sverker Olofsson och vinnaren av årets profilpris blev Gun-Britt på senioruthyrning. Stort grattis!

Lunchen ägnades åt minglande med många intressanta människor, alltifrån egenföretagarkvinnor till Swecos VD Eva Nygren till beställare och bekanta. Efter lunch ett kort uppträdande av Charlie Caper, jag tror känd från TV men jag ser ju så sällan, duktig och rolig var han iallafall. Nytänkande med sina trolleritricks om det förklarar något. Samma korttricks och flaskor, men på ett skönt sätt. Och ung också.

Därefter pratade Jens Spendrup men då var det dags för mig att gå till ett möte. Givande sådant, inte helt behagligt men ack så nödvändigt.

Ikväll är jag inte på galan, inte bjuden och inte råd med biljett, utan har jobbat in några av de timmar jag var iväg idag och bokat lite hudvårdsklasser och make up-modeller ikväll också. Strax dax för tvättberget att få sig en välförtjänt vikningsomgång. Men när jag var så inne på företag hittade jag via Umeågalans facebook-sida ett klipp med Peter Jones från Dragons Den och vidare hittade jag detta:

 Tvivelaktigt kanske, men kul gjort och nånstans säger det väl en del också om hur det är i företagsvärlden. Man ska nog verkligen inte tro att allt går som en dans ”bara man uppfunnit iPhone” eller något annat. 

Se de andra klippen i anslutning, det finns väldigt mycket vettigt på youtube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s