Bullhjälpen

Imorse var Amanda Schulman som jag skrev om igår i nyhetsmorgon, och så även några fantastiska barn som tagit saken i egna händer och startat ”bullhjälpen”, samt även Petter med på telefon angående afrikakatastrofen. Amanda gav väl ungefär samma intryck jag fått på bloggen, men sa att det var första gången hon gjorde något sånt här och försökte inte ta på sig någon (som de sa) moder teresa-roll eller ära. Så då funkar det ju, och alla är vi barn i början och allt är bättre än inget.

Petter räddade upp situationen lite och berättade om sitt projekt med Salazar brothers (delar ur Latin Kings) som är ett livesänt radioprojekt med inbjudna musiker. De har valt att gå ihop med Radiohjälpen med samma anledning, att det är en organisation de litar på.

Lite skrämmande var telefonintervjun med en korrespondent på plats som sa sig inte se mycket till hjälp. Och så hörde man skott i bakgrunden. Det är lite det som är min tanke bakom att bli världsförälder och stödja MSF och Unicef som är etablerade och erfarna organisationer, och de är långt ifrån de enda men de är de jag trivs med.

Men barnen. Hur fantastiskt initiativ är det? Det är att göra vad man kan.

De har både en blogg och en facebook-sida att gå in och följa, gilla och uppmuntra!

Amanda Schulman, Milla och Millas kompis och medhjälpare

Samtidigt i Sverige…. ”Umeåbarn levde i misär”

Det är det jag menar med att det blir lätt en sån hype när det händer något akut, och gärna kring en TV-gala eller nån kändis som uppmärksammas för vad de gör. När de finns så många som hjälper till hela tiden.

Jag är nu med på listan för ”bloggare för varenda unge” på Unicefs hemsida, vilket är bara en portal med människor som sprider ordet på webben, i sociala medier som facebook, bloggar och twitter. Men så har vi alla andra. Som inte syns eller hörs. Som lägger sin tid på att hjälpa till på sitt sätt istället för att twittra.

Så alla sätt är verkligen bra, men jag motsäger mig lite emot att folk ska få känna sig bra bara för att ha SMSat in 50 kr när det har blivit uppmärksammat på TV. Och en annan aspekt är ju: det finns ju en anledning till svälten också, inte bara ”oj, det är svält i afrika”.

Men det blir lätt för mycket och vi blundar istället för utrikespolitik, internationella relationer och annat.

Och senare idag läser jag på Amandas twitter att hon fått fler bolag att skänka pengar, idag gick ett företag (Zodiak) in med 30000 kr till MSF!!

WOW Amanda, now we’re talking. Det är att utnyttja sina kontakter på bästa sätt. Kanske nästa slitvarg för stepyourvdgameup när Petter ska vara inlåst för musikhjälpen senare i höst?

Så om alla gör vad de kan och tänker till inte bara nu utan sen också, t.ex. genom att bli månadsgivare och rösta på dessa frågor i nästa riksdagsval så kanske världen blir lite bättre trots allt.

Vi har alla vår egen vardag och egen verklighet, och just här just nu är det att bokföra lite…. Vore kul se en kommentar här om nån som gått och blivit världsförälder snart, antingen via min länk här på bloggen eller på egen hand, skänkt en slant eller åtminstone skickat ett sms, till Afrikas horn eller generellt till Unicef, MSF eller annat.

Banner unicef 300 300

Det är inte för min, Amandas eller någon annans skull vi gör detta. Det är för barnens.

5 reaktioner till “Bullhjälpen

  • Så bra skrivet. Tankar som verkligen bör spridas.
    Jag har ett fadderbarn i Indien genom en organisation som heter ActionAid och jag var och besökte dom för två år sedan för att se vad de gör och jag är helnöjd över deras fantastiska arbete som verkligen är genomtänkt och långsiktigt med baktanken att deras hjälp inte ska behövas lägre fram. Så dom utbildar och informerar både barn och vuxna och lär dom också vilka rättigheter och skyldigheter dom har som medborgare.

    Ha det bäst!

  • Det är härligt att vi alla börjar få upp ögonen för att engagera sig. Vi säger inte bara att någon annan ska fixa, vi gör själv. Jättefint att det sprider sig neråt i åldrarna också. Vi ska inte ha misär för barn, ELLER vuxna i något land!

  • Kloka ord. Ja om alla gav en liten slant..så. Men jag har skickat iväg ett bidrag. Känns skönt..Att hjälpa andra känns viktigt. Jag har en investering i Kenya på trädplanteringar sedan flera år tillbaks. via ett företag jag investerar i som heter Better Globe. De arbetar med att utbilda och stödja framförallt kvinnorna på plats i byarna.Bygger skolor och utbildar i odling av grönsker mm.. I Better Globe är jag Ambasadör..

    Önskar en skön kväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s