Lyckolunch

Haft en härlig morgon på jobbet och är hemma på lunch för att baka en kaka till ett kalas ikväll. Tema: Min och (jag tror) hennes favoritfärg och citrusfrukter.

Surfar lite i väntan på gräddningen och tänkte passa på att tipsa om en ”lyckovecka” som pågår hos Lyckokompaniet just nu.

Igår var dag 1 och uppgiften bestod av att skriva ner fem saker jag är tacksam över.

Jag har valt att bortse från de självklara sakerna, vilka naturligtvis är viktiga, men jag tänker denna vecka fokusera på min egen vardag. Så det blir inga tacksamheter över att min familj är frisk, att Sverige inte är i krig, att just mina favoritkids inte behöver svälta just nu, att vi har rent vatten….. Även om jag självklart ÄR tacksam över det, så blir det ingen plats kvar till sånt som är värt att komma ihåg att vara tacksam över.

Here it goes: (utan inbördes ordning)

1) Jag är tacksam över att jag har ett jobb jag trivs med, där jag är uppskattad och efterfrågad både för det jag kan och för den jag är. (redan här är det ovant att tänka såhär)

2) Jag är tacksam över att min armbåge läker bra. Mycket tacksamhet till svenska sjukvårdssystemet som gjorde att jag fick vård och kunde vara hemma från jobbet då jag behövde.

3) Tack vare punkt två är jag också tacksam att jag bröt armen, det var en väldigt nyttig läxa och erfarenhet.

4) Jag är tacksam över att musik finns och att jag kan höra den.

5) Jag är tacksam för att jag haft och har möjligheten att resa så mycket. Det är verkligen ingen självklarhet att ha ett pass som tas emot överallt, en valuta och därtill en lön som gör det möjligt att resa till i princip alla andra länder och klara sig ekonomiskt, att våga flyga, att jag talar tre språk som gör att jag kan uppleva mer när jag väl är på plats och som klarar mig ur många besvärligheter, ett jobb som går ta ledigt ifrån, fem veckors semester varje år (betalt!), hälsa och allt annat som behövs.

 

Oj, det var lättare sagt än gjort… Men när man väl öppnar kranen kommer man på mycket att vara tacksam över.

Har en fin lista uppsatt på dörren som jag har för avsikt att läsa varje dag. Får bli en uppföljning på detta.

 

Dag två: Ta 10 minuter och skriv ner en rolig idé eller ett projekt för framtiden.

Det ska jag fundera på medan glasyren stelnar och jag kan dekorera. Återkommer med det.

En reaktion till “Lyckolunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s