Estupenda estipendium!

Fick precis veta att i mitt stipendium som jag fått för att åka hit ingår 250 Euro fickpengar!

Inte illa!
Alla andra har betalat och har olika former av återbetalningsskyldigheter och refunds om de slutför etc.
Känner mig lyckligt lottad som ändå är från Sverige och alla studier är gratis och dessutom har jag fått ett stipendium så detta, som annars skulle kostat, är gratis för mig. Plus fickpengar alltså.
De andra har betalat uppemot 2000 pund, typ 1500 australiensiska dollar och jag kan inte ens räkna ut hur mkt det är.
På tal om stipendier, så vill jag passa på göra lite ”reklam” för ett annat stipendium, som The Koo Koo’s är med och tävlar om. Det är ett band från Umeå med bl.a. Kicki Fagerlund som också är ambassadör för kvinnligt företagande i västerbotten. Hon är helt grym med det hon gör för musiken och framförallt för att unga tjejer ska utöva musik.
Största delen av övriga ligan här har åkt till Pamplona för San Fermín, dock insåg jag att jag inte vill stödja det tjurarna utsätts för, och dessutom blev en tjej stungen imorse.
De springer varje morgon kl. 08.00 i typ tre minuter, så att åka 4,5 h dit och 7,5 hem (!) och betala 60 Euro för bussen, inte sova (för allt är fullbokat) trängas och kanske knappt se ett spektakel där människor och djur skadar varandra….. Not really my cup of tea.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s