En outbildad fascist

Jag har träffat en fascist. På riktigt. Han är en lägenhetskompis till en av mina kompisar här. Han är från spanien och tycker Franco va en bra snubbe. Han har Francos flagga som är olaglig. Man får bara ta fram den en gång per år och det är på Francos dödsdag den 20 november. Detta för att spanien numera (efter Franco) är demokratiskt och alla har rätt att uttrycka sin åsikt minst en gång per år och under ordnade former (är väl liknande lag som vi har i sverige) Tänk vad lustigt att fascisterna åberopar demokratin för att få uttrycka sin åsikt…
Men det slutar inte här. Denne ”tío” slutade nog skolan för tidigt. Häromdagen satte han igång att babbla om Franco och hur bra han var och stannade inte upp för att fråga sin tyska lägenhetskompis ”Du, har ni haft nån diktator i Tyskland nångång?” ……… tysken kväver chock och skratt och svarar ”Eh, ja..Hitler!?!”
Varpå fascisten säger ”Ah,” och fortsätter prata om Franco.

Men alla får tycka vad de vill. Jag tycker inte om fascister

En reaktion till “En outbildad fascist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s