Bra att ha-lådor

Den här söndagen ägnas åt lite göranden. Som att skriva några reseberättelser/guider. Trodde jag.

Jag har verkligen en övertro på min förmåga, och är det något jag borde få böter och tvångsvård för så är det tidsoptimism. Men det är också skönt att få grotta ner sig i en text, tycka om det och låta det ta tid. Vill gärna ha söndagarna kreativa och spontana, och anstränger mig för att inte bara sitta på rumpan framför datorn som jag gör alla andra dagar.

En paus på en löptur och lite lek med kids är vad jag behöver. Och den slutgiltiga belöningen ska bli att måla ännu en bra-att-ha-låda.

Det är lagerhaus som har de här underbara trälådorna för en ganska billig penning, i två olika storlekar. Fina som de är, men kan även enkelt pyntas till personliga med färg, budskap, innehållstext eller annat. Lasyr är min favorit, så man fortfarande ser träet. Fantastiskt fina presentlådor är det också. Grilltillbehörs-korg, sorteringslåda i förrådet, låda för hobbyfärgerna. Jag skulle kunna ha hur många som helst.

Den med basilika och oregano ska få följa med till Ammarnäs och flytta in i ett växthus och frodas i väntan på att sedan hämtas till bagarstugan då det vankas pizzakväll. Den större där tomatplantorna bor kommer till hösten bli en utmärkt och vacker tidningslåda.

Det är sådana tankar man kan behöva i nuet, i det vårkalla Umeå då sommaren känns avlägsen. Att få längta till något, planera för vad som komma skall och att drömma sig bortåt och framåt. Det är viktigt att bara vara, men jag tycker inte framtidsplaner är att inte leva i nuet, tvärtom tycker jag det förhöjer det nuet och gör det lite roligare att leva i.

4 reaktioner till “Bra att ha-lådor

 • Vilka fina lådor, skulle vilja göra en hylla av dom! Vilken bra aktivitet den här söndagen då vädret är, som du säger, riktigt tråkigt här i Umeå! Vi får hitta på något pyssligt snart! Kram

 • Jag har också spanat på de där lådorna, tror jag ska köpa ett gäng till Wilfords rum, som du säger bra att ha lådor kan man aldrig få för många utav!

  Vad är det för reseguider du skriver, nu blev jag nyfiken!

  Kram från ännu en obotlig tidsoptimist

  • precis, och med lite möbeltassar under står de ju finfint på golv, i hyllor etc.! Blir ju roligare städa för alla om man har fina enkla förvaringsplatser också!

   Reseguiderna är lite från mina resor, har ju varit runt en del och får ofta förfrågningar från ffa Barca, och har länge tänkt jag borde skriva ihop nåt ordentligt. Och jag gillar skriva… Så det är inget pretentiöst men lite personligt är tanken! =)
   kram

 • Haha, det blev ett besök i Helsingfors ja! =) Precis som du förespådde blev det en hel del klasser plus att Riikka bjöd med mig på Kristina Från Duvemåla!!! Blev hur glad som helst och Otto mycket tacksam, eftersom han själv slapp gå 😉

  Förresten, att vara tidsoptimist ligger väl i släkten? Om inte annat så är i alla fall vi två hårt drabbade, för jag är ofta ute i sista minuten eftersom jag haft en för tajt planering!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s