Wherever I lay my hat

Där jag bloggar, där bor jag. Eller?

Jag bloggar, alltså finns jag?

Kunde inte få tag i min Lonley Planet. Eller el País heller, dagstidningen jag behöver för att skriva på en gammal uppsats som inte blivit färdig. Misstänker att de stängde tobaksaffären när det regnade.

Gott och mysigt med kaffe, det smakade Talludden. Går inte beskriva men ni som förstår ni vet…
Så nu kan jag inte sova. Men vad mysigt det är att vara vaken sent till ljuset av en sänglampa och ljudet av en takfläkt och cicador utanför fönstret.
Och som tur är tycker lärarna att det är bara bra. Om någon gäspar i klassrummet säger lärarna ”Bra! Du lever istället för att sova!”
Så nu sitter jag här med Sony V igen…
Gjorde en facebook-sida för bloggen, så man kan ”gilla” den även om man inte är vän med mig där. Inte så många som har bloglovin (som är en samlingsplats för bloggar)
Det är det här med sociala medier, medieexponering… Vill man ha allt på offentligt? Varför skulle man vilja lämna ut sig själv? Gör man verkligen det? njae….Det beror väl på. En blogg ska vara personlig, men inte för privat.
Om nån tror att det står samma sak som i min dagbok så är ni välkomna att skita fullständigt i det. Och det gör det inte.
Det här är reflektioner jag hade kunnat ha om jag varit humaniststudent på sjuttiotalet och hyrt ett gammalt ruckel till hus med mina kompisar, eller det jag hade pratat om i gymmet medan jag höll ögonen på börsen om jag var trader i NY. Bara ett annat medium. Som funkar lite bättre, lite oftare och med lite fler än bara ens ”vanliga vänner”
Men vad har man för rättigheter egentligen?
Undrar om bloggfenomenet kunnat utvecklas om vi inte hade haft grundlagen om yttrandefrihet?
Vilken lag går den under? Tryckfrihet eller yttrandefrihet?
Hursomhaver, du som vill prenumerera har många alternativ, eller helt enkelt bara gilla för att du gillar den. Jag gillar massvis med bloggar, man riskerar ingenting för det. Bara lite tid.
Så klicka här eller där, var man känner för att följa den, om man inte ids logga in här och kolla om det kommit nåt nytt. Ibland är det ju ofta, men det går ibland så länge att jag får exilfrågor i kommentarsfältet.
Fast det var längesen.
Förresten har jag köpt en ny hatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s