Uppdatering

Har inte blivit mkt bloggande av, helt enkelt for att internet ar svaratkomligt… Manga som vill at det och nyss var det ett virus som drog in over Jordanien ( ja, ni laste ratt, jag vet inte om de ar fore eller efter i utvecklingen har men alla datorer var tvugna att stangas av under natt dygn)

Har har det hant sa mkt sa jag vet inte ens var jag ska borja…

Praktiken ar intressant da vi val ar ute pa projekt, men var chef ar ofta upptagen och vi far underhalla oss sjalva eller ga hem och det ar ju skont pa ett satt, det blir mkt slappande pa hotellet och hanga med kompisarna, men det hade ju varit kul att fa gora nat intressant.
Att vi bara observerar ar inget speciellt for oss utan verkar vara gangse standard inom byggbranschen har med praktikanter… Tack gode gud for att vi inte ar som de jordanska studenterna vi moter – pa en och samma byggplats hela tiden. DET hade varit trakigt! Nagra av praktikanterna ar det.

Valdigt varmt ocksa sa det ar svart att gora nagot mitt pa dagen men vi hittar pa utflykter da och da och tiden rinner ivag. Kanns bade som jag varit har i en vecka och i ett ar. I verkligheten har halva tiden gatt.
Har massor med bilder att visa sen, men pga dator och internet har sa tar det for lang tid att ladda upp, tyvarr.

Har hunnit med en resa till Damaskus som jag blev totalforalskad i! Varldens aldsta kontinuerligt bebodda stad, varit huvudstad for syrien som i sin tur varit stordome i arabvarlden. Har en moske som ar forebild for alla andra moskeer och dar satt vi och bara njot. Bazaarer med kryddor, tyger, guld, rokelse m.m. och valdigt vanligt folk. Trots att jordanierna ar och havdar att de ar valdigt friendly sa maste jag saga att det slog mej mer i syrien. Speciellt kvinnorna!

Som sagt, valdigt manga intryck och jag ser fram emot att gora ett stort fotoalbum och beratta om allt for alla som orkar lyssna sen (kan val variera mej med barcelona om det blir for langtrakigt).

Hunnit med en magsjuka ocksa men det var ju vantat, det har alla rakat ut for. Ar nastan helt aterstalld nu, forutom att energinnivan ar ratt lag. Konstig mat hela tiden och framforallt varmen och ingen lunch (ingen ater och man ar inte sugen, men ar sjukt hungrig innan middagen kl. 7.30 som ar i stort sett samma buffe varje dag) gor att det ar svart att aterhamta sig. Men men, bara att vanja sig, ramadan narmar sig med stormsteg. fr.o.m. 1 september ar det forbjudet att publikt ata eller dricka (inkl. vatten) mellan soluppgang och solnedgang. Tjo hej, jag vet en som kommer smuggla sej in pa toan med mat som aldrig forr!

Nu ska jag ga och duscha, kanske ska hitta pa nagot ikvall med de andra, det ar ju var fredag idag!

3 reaktioner till “Uppdatering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s