Om att lära känna en ny del av Stockholm 

I helgen har jag hängt i en del av Stockholm jag inte varit så mycket i förut. Jag har ju hälsat på hos Towe i Hammarby sjöstad några gånger men annars mest varit åt Årstahållet. Nu landade jag i Nacka, eller Sickla. Sickla är ett område i Nacka, och var gränsen går mellan ö, stadsdel och kommundel i Stockholm är för mig en gåta. Men titta vilken fin gammal karta över Sickla jag hittade!

 

stora_och_lilla_sickla_gc3a5rd_1774

Jag älskar stenhusen med smart planerade lägenheter och fina balkonger, ofta med något litet grönområde strax intill. De finns i Årsta och flera andra ställen i Stockholm och även i Sickla. Det är något med 60-talsdetaljerna jag gillar.

Började morgonen imorse på balkongen, underbar sol! Gick vidare till Sickla köpcenter ett stenkast från gatan där jag sov på soffan. Gallerior är minsann bra häng för att just hänga och även jobba och dricka kaffe. Jag och Towe har suttit och planerat upp hösten för svenska resebloggar igårkväll och idag. Ett populärt ställe vid Sickla köpkvarter är Dieselfabriken. En gammal fabriksbyggnad med bibliotek, café, restaurang m.m. Jag åt en entrecote för att fira tjejmilen och den satt som ett schmäck! 

Himla fiffigt att det blev så nära både för mig och Towe och jag har inte saknat Drottninggatan eller Medborgarplatsen ett dugg. Har verkligen haft en kanonhelg i Stockholm, precis som jag fantiserat om att en Tjejmilen-helg ska vara: med lopp, tjejkompisar, middag med vin och lite shopping.

4 reaktioner till “Om att lära känna en ny del av Stockholm 

Lämna en kommentar