With flying colours

Alla proven gick bra.

Galet galna grammatikmissar, men kunde stoltsera med några tricksiga rätt också. Haft två timmar grammatik på morgnarna, följt av två timmar ”skills” (kommunikation, läs- och hörförståelse och komposition). Därefter en timme ”kultur” varje dag. Grammatiken har varit svårast, men tack vare helt otrolig lärare, och perfekt grupp också, har jag fått kämpa med det men gått igenom precis det jag behöver. Nyttigt få kämpa lite. De andra klasserna har varit som barnlek. Och jag har ju jobbat som dagisfröken på spanska, så no problemas.

Har nu uppnåt den åldern att jag inte borde bry mig om betyg, utan om själva lärandet, och det gör jag. Har lärt mig massor. Men jag har också blivit så gammal att jag STOLT törs säga att jag var mest ”skillad” i hela klassen!

Och sen skrapade jag ihop till ett riktigt bra snitt på kulturen också, som har bestått av film, litteratur, historia och konst.

Inga konstigheter, jag borde vara bäst på detta. Har läst överlägset längst i tid, även om det inte varit alls så intensivt alltid. Har bott i spanien och rest/bott/jobbat i sydamerika. Samt två års (ännu ej avslutad) filkand. i spanska vid Umeå Universitet.

Men ändå. Lärt mig massor.

And I (f*ing) did pass with flying colours.

Och idag har jag också lärt mig hur det känns att vara 40-graders tvätt. Varit lite ”kallt” på sistone. Men nu är det inte det. Tror det kan vara personligt rekord. Jag minns 39 grader i Aqaba, men aldrig att jag sett en termometer utanför bastun visa 40. (hann inte fota, satt på bussen).

Har också ett minne av -38 i Ammarnäs nån julhelg. Nån som kan klå en tempskillnad på 78 grader? Tack himlen att det inte är en omedelbar förändring, undrar vad som skulle hända med kroppen då?

Hace calor

En reaktion till “With flying colours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s